Skip to the content

Området

Få steder som i Svinkløv Klitplantage kan du det ene øjeblik befinde dig i tæt, mørk, frodig skov for minutter senere at stå helt ude ved havet med uhindret udsigt til alle sider over det vidtstrakte landskab. 

Netop den frodige skov få hundrede meter fra Vesterhavskysten står i stærk kontrast til det forblæste og fattige klitlandskab, og det er en sand opdagelsesrejse at bevæge sig rundt i det varierende landskab.

Svinkløv Klitplantage ligger på toppen af et højdedrag, der for flere tusinde år siden var en ø i Stenalderhavet.  Du kan stadig i dag se datidens markante kystskrænter, der, beklædt med lysegrønt marehalm og i første række til det barske Vesterhav, giver en helt unik karakter til landskabet. 

Fra toppen af skrænterne har du en formidabel udsigt ud over Slettestrand og til Vesterhavet, der med sine enorme kræfter har bidraget til at blæse bunker af sand ind over land. Sand, der havde massive konsekvenser for mennesker og dyr langs kysten, men som også skabte de hvide klitter og bløde sanddyner, du i dag forbinder med et rigtigt vestkystlandskab.

Det specielle landskab ved det nordvestlige hjørne af klitplantagen, Svinklovene, er et vaskeægte eventyrland og et absolut must-see, når du alligevel har taget turen til Svinkløv Klitplantage.

Bølget, bakket, idyllisk, drømmende, smukt og lysende grønt. Med sin kammede profil er Svinklovene et unikt stykke landskab, du ikke finder mange andre steder i Danmark.

Læs mere om dette dejlige område på www.hanherred.dk

Foto: Mattias Bodilsen